,

Menneiden vuosien pölyt ja kahvitahrat tutkijan haasteina

By.

”Emoankanpidätys” vai ennakonpidätys?

LAWPOL-hankkeen Turun yliopiston oikeustieteellisen tiimin projektitutkija Marjaana Sjölund on kirjoittanut yliopiston blogiin hieman ankoista ja kahvitahroista, mutta enimmäkseen kuitenkin lainvalmisteluaineiston digitoinnin haasteista ja niiden voittamisesta.

Blogikirjoitus on luettavissa täältä.

Piirros: Henkilö istuu pöydän ääressä ja näpyttelee tietokonetta. Hänen toisella puolellaan leijuu vanhan näköinen dokumentti, josta menee nuoli tietokoneeseen. Toisella puolella koneesta lähtee nuoli, joka osoittaa pilveen, jossa on ykkösiä ja nollia. Piirros kuvastaa digitointiprosessia. Ritning: En person sitter vid ett bord och skriver på en dator. På andra sidan henne svävar ett gammaldags dokument med en pil till datorn. På andra sidan kommer en pil ut ur datotret och pekar på ett moln med 1:or och 0:or. Ritningen speglar digitaliseringsprocessen.

Kuvat: Anniina Laitakari


Suomi